Materi Bahasa Inggris SD/MI Kelas 4 "Types of Energy Sources"

Hai anak-anak cerdas generasi maju Indonesia. Kali ini kita akan belajar Bahasa Inggris bersama Guru Abata, yakni tentang materi mata pelajaran Bahasa Inggris Types of Energy Sources yang akan dibahas pada blog ini khusus untuk siswa / siswi SD/MI Kelas 4.

Materi mapel Bahasa Inggris ini sudah dilengkapi dengan cara Reading, Write, Vocabulary serta Taks yang bisa dikerjakan dengan mudah meskipun di rumah. Semoga materi pelajaran Bahasa Inggris yang Guru Abata bagikan ini bisa bermanfaat bagi guru dan siswa yang membutuhkan referensi tambahan untuk melaksanakan belajar di rumah.

Materi Bahasa Inggris SD/MI Kelas 4 Types of Energy Sources

I Love Reading

Vocabulary

- Types: Jenis
- Energy: Energi
- Sources: Sumber
- Important: Penting
- Lives: Kehidupan
- Need: Membutuhkan
- Sun: Matahari
- Big: Besar
- Role: Peran
- Source: Sumber
- Earth: Bumi
- Geothermal: Panas bumi
- Influences: Pengaruh
- Human: Manusia
- Earth: Bumi
- Plant: Tumbuhan
- Animal: Hewan
- Also: Juga
- Besides: Selain
- Cooking: Memasak
- Washing: Mencuci
- Bathing: Mandi
- Water wheel: Kincir air
- Petroleum: Minyak bumi
- Source: Sumber
- Citizens: Warga
- Obligation: Kewajiban
- Renewed: Diperbarui
- Formation: Pembentukan
- Requires: Membutuhkan
- Long time: Waktu lama
- Demand: Permintaan
- Continues: Terus
- Inventory: Persediaan
- Decrease: Mengurangi
- Government: Pemerintahan
- Wisely: Dengan bijak
- Produces: Menghasilkan
- Affect: Mempengaruhi
- Wind: Angin

Reading

Water Energy

Water is one source of energy, our body need the water to move. Not only the humans, plants, and animal also need water. Besides to drink, the water also used for cooking, washing, bathing. The water is also using as a source of electrical energy, one of them using a water wheel.

Energy is very important for our lives, all living things need energy. The sun has a big role in life because the biggest energy source on earth is the sun, Geothermal influences the activities of humans and other living things on the earth.

Write

Answer the following question!

1. What is the biggest source on the earth?
Answer: The sun

2. Why the sun has a big role in life?
Answer: Because the sun is the biggest energy source on the earth

3. Who needs water for lives?
Answer: Human, plant, and animal

4. What is the benefit of water for lives?
Answer: Cooking, washing, bathing and source of electrical energy

5. What the tool is using to produce electrical energy?
Answer: Water wheel

Reading

Petroleum is one source of energy. We as a citizens have the rights to use the petroleum in our activities. We also has an obligation to save on the of petroleum. The petroleum is an energy source that cannot be renewed because the formation process requires a long time. The demand for petroleum continues to decrease, for that the government calls for wisely using petroleum.

Dialog

Beni: “Hi, Lani. Do you know , what is the biggest energy source?”

Lani: “Hi Beni. The biggest energy source is the sun”

Beni: “Why”

Lani: “Because the sun produces heat that affect the activities of human and other living things on the earth”

Beni: “Oh I see”

Lani: “Energy sources not only the sun, water and wind are also the sources of energy”

Beni: “What is the energy can be produced from water?”

Lani: “Water can produce electrical energy through a water wheel”

Task

1. What are the various of energy sources?
Answer: Sun, wind, water, petroleum

2. The water mill is moved by ....
Answer: Water

3. What is the xample of energy that cannot be renewed?
Answer: Crude oil

4. Why petroleum cannot be renewed?
Answer: Because the process of forming petroleum requires a long time

5. How to save the petroleum energy?
Answer: Use petroleum wisely


Demikian yang bisa Guru Abata sampaikan tentang materi pelajaran Bahasa Inggris dengan topik Types of Energy Sources ini. Meskipun sangat sederhana, semoga dapat bermanfaat bagi Bapak / Ibu Guru atau siswa / siswi SD/MI Kelas 4 semua. Terimakasih.

Pilih Metode Donasi Anda

Scan kode QRIS
BRI - MOCH TANTO FAJRIN WIDODO (4132-01-011052-53-6)
BSI - MOCH TANTO FAJRIN WIDODO (7152-49-7533)
Anda terbantu dengan artikel yang kami bagikan?
Dukung kami dengan memberi donasi. (Tekan tombol oranye!)

Posting Komentar

Komentar yang Anda berikan dimoderasi. Jika sesuai dengan ketentuan, maka akan segera muncul.
Silahkan berkomentar dengan bahasa yang baik dan santun serta tidak melakukan spamming.